Analytici nevěří NDSi

Chvíli po oznámení novější verze handheldu Nintendo DS už začaly vznikat první analýzy možných výsledků nového přístroje. Výpočty přímo od výrobce nejspíš zůstanou tajné, ale ostatní analytici jsou poměrně skeptičtí.

new_ds.jpg

Minulý týden jsme vás informovali o ohlášení handheldu NDSi, který oproti předchozímu modelu NDS zhubne, získá na velikosti obrazovek a mimo jiné obdrží dvojici kamer a slot na SD karty. Na druhou stranu do věčných lovišť odejde možnost zahrát si originální hry z GBA, protože přístroj již nebude mít tento slot. Podle prvních prognóz různých analytiků se dá předpokládat, že NDSi nerozšíří příliš hráčskou základnu, spíše bude prý nahrazovat původní handheldy u stávajících vlastníků.

VIDEO: 344 'Nintendo DSi - představení handheldu'

Například podle zástupce společnosti UBS Investment Research není zmenšení přístroje natolik významné, aby přilákalo nové zákazníky, stejně jako nové funkce nejsou dechberoucí. Přidá-li se k tomuto názoru i fakt, že za poslední čtvrtletí výrazně poklesl i v rodném Japonsku zájem o handheldy z dílen Nintenda (konkrétně pak na čtvrtinu z dřívějších dvou milionů kusů) a zachování výpočetní kapacity řídícího čipu, dá se předpokládat, že v brzké době se dočkáme ještě dalšího odhalení. Tentokrát se snad bude jednat o plnohodnotného následníka úspěšného handheldu, který dominuje trhu již více než čtyři roky.

Zdroj: Gamespot
Diskuze (3) Další článek: Recenze: Crysis Warhead – napalm do tropů znovu a akčněji

Témata článku: ,